Hydrotherapie

Hydrotherapie

U kunt hier terecht voor oefentherapie in warm water (hydrotherapie). Het water heeft een temperatuur van minimaal 32,5gr. Door de warmte en de masserende werking van het water ontspannen de spieren optimaal en komt de circulatie goed op gang. Het oefenen in water heeft als groot voordeel dat de gewrichten niet of nauwelijks belast worden. Het bewegen gaat een stuk makkelijker en voelt bovendien prettiger aan!

Ik maak gebruik van verschillende materialen zoals dumbles, plankjes, slangen, grote en kleine ballen ter afwisseling, verzwaring of om een bepaald doel mee te bereiken.

Ik geef de lessen in groepsverband van maximaal 15 personen. Er is voldoende ruimte voor individuele aandacht. Het is uitermate geschikt voor mensen die in een eigen tempo zoveel mogelijk in vorm willen blijven.

Waar wordt aan gewerkt

– Spierversterkende oefeningen van bijvoorbeeld de armen, benen, rug en buik.

– Rek en strek oefeningen, zodat de gewrichten soepel en lenig blijven! Coördinatie oefeningen (hersengymnastiek 😉 )

– Conditie verbeteren of op peil houden in de vorm van joggen, baantjes trekken of tempo verhogen van combinatie oefeningen.

– Ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

– Houding.

Voor wie is het geschikt

Hydrotherapie is ideaal voor mensen die in meer of mindere mate last hebben van stijfheid in spieren en gewrichten. Bijvoorbeeld door artrose, reumatoïde artritis, fibromyalgie, chronische pijn, M. Bechterew of neurologische aandoeningen als Parkinson. Ook bij andere klachten zoals stress en de daarmee in verband staande lichamelijke spanningen kunt u baat hebben bij bewegen in warm water. 

Mijn lessen zijn bedoeld voor mensen die individuele aandacht op prijs stellen maar toch ook in groepsverband willen bewegen. Het is laag belastbaar (dat wil zeggen: eigen tempo en eigen grenzen) en daardoor laagdrempelig.

Tarief

Per les betaalt u 10 euro. U betaalt per maand het aantal keren dat u geweest bent per factuur. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten uit de aanvullende verzekering. Enkele zorgverzeraars vergoeden alleen reuma. Vraag het anders even na bij uw zorgverzekeraar.

Als voorbeeld: het zilveren kruis *** sterren pakket vergoedt 150 euro per jaar en zilveren kruis **** sterren pakket 200 euro. Hiervoor kunt u dus bij mij 15 keer of 20 keer zwemmen. De rest betaalt u zelf. Voor het zilveren kruis geldt dat uitsluitend een reumatische aandoening wordt vergoed.

U kunt vrijblijvend een proefles doen . De les wordt gegeven op vrijdag van 13:00 tot 14:00uur.

* let op! om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nog van uw huisarts of specialist. Daarop vermeldt u dat het gaat om hydrotherapie en welke reumatische aandoening u heeft.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u mij bellen of mailen. Wellicht tot ziens!

📞0642809514

📫info@oefentherapiemolenwijk.nl